5 АКТУАЛНИ ТЕНДЕНЦИИ В ОБЗАВЕЖДАНЕТО НА КУХНЯ

ИНТЕРИОР|10 август 2022

Време за четене: 1 мин

1 МАТ НАВСЯКЪДЕ!
Кой не обича луксозното излъчване на матовото покритие? Привлекателни,стилни и изключително лесни за поддръжка и почистване, матовите повърхности със сигурност няма да излязат от мода скоро, благодарение на своя неповторим чар. Една от най-предпочитаните мостри, отговаряща на този тренд при нас е кухня Интегра, която е решена в графит мат в комбинация с естествен дървесен цвят. Тук ще добавим, че като цяло кухните без дръжки в различни нюанси на сивото са топ тенденция тази година.

2 ФУНКЦИОНАЛНИ РЕШЕНИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ
Може да се каже,че функционалните и умни решения за съхранение винаги са били на мода, но през 2019-та те категорично се налагат като безкомпромисна тенденция. Ако до скоро можехме да приемем поставена на плота микровълновата или неусвоен с механизми кухненски ъглов шкаф, сега нашите клиенти все повече се стремят към скрити и изчистени интеграции в своите проекти, с максимално много умни решения за съхранение.

3 КОМБИНАЦИЯ ОТ ДВА ЦВЯТА ВЪВ ФРОНТА
Смесването на два различни цвята и материала във фронта на кухните е все по-желана конфигурация, която позволява различни интериорни комбинации. Няма да пропуснем да отдадем и заслуженото внимание и на камъка, който успява да се наложи, като предпочитан материал за работния плот - творческото пространство на всеки мастършеф у дома.

5 ВИНТИДЖ ИЗЛЪЧВАНЕ
И тази година ще продължим да виждаме традиционни винтидж елементи и форми. До скоро винтидж кухните се помещаваха предимно в просторните вили за отдих около града, но вече стремглаво навлизат и в градския интериор. Предпочитани и желани, подправени с модерен привкус, този тип кухни носят у себе си приятна ностагия към една отминала епоха.

Други статии